• Producent: ProfiChef
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy elektryczny firmy ProfiChef Omega SLIM jest dedykowany do miejsc o nad wyraz znikomej powierzchni użytkowej. Specjalna konstrukcja i zmniejszona szerokość urządzenia daje możliwość umieszczenia go w minimalnych przestrzeniach kuchni gastronomicznych, zachowując równocześnie jego całkowitą funkcjonalność i ergonomię pracy.
Jednorazowy wsad - 6 pojemników GN 1/1. Sterowanie cyfrowe - 10-calowy wyświetlacz dotykowy. Europejska produkcja. Nowoczesny design. Rzetelne wykonanie.
Ręczny, programowalny albo samoczynny system gotowania. Możliwość zapisania do 10 kroków w jednym programie. Książka przepisów podzielona na kategorie.
Wzdłużny układ prowadnic GN. Odległość między prowadnicami 7 cm pozwala na korzystanie z pojemników GN nawet o głębokości 6,5 cm.
istotnie higieniczna tłoczona komora tworzona z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Przednia część urządzenia stworzona bez użycia połączeń śrubowych i nitów. Łatwo demontowalny stelaż na pojemniki GN, a także możliwość nieskomplikowanego odchylenia ścianki przykrywającej wentylator powoduje, że piec z łatwością utrzymać w czystości. Podwójna szyba drzwi z możliwością odchylenia wewnętrznej szyby zagwarantuje nie tylko wysoką ochronę cieplną,dodatkowo jest dodatkowym elementem zapewniającym wysoką higienę pieca.
2 halogenowe lampy umieszczone na prawej ścianie komory adekwatne oświetlenie wnętrza. Użyteczna klamka zgodna ze standardami HACCP ma możliwość ruchu w prawą albo lewą stronę.

Szczegółowa charakterystyka:
  • Możliwość pieczenia konwekcyjnego, gotowania na parze oraz pieczenia konwekcyjnego z zaparowaniem – Combi
  • Możliwość pracy z sondą
  • Możliwość pracy w zakresie od 30°C do 300°C
  • technika ACT, pozwalająca na automatyczną kontrolę i regulację parametrów procesu pracy pieca, a także obniżenie zużycia energii
  • Manualne i programowane ustawienia trybów pracy
  • Fabryczne programy obróbki
  • Funkcja MYCOOKBOOK przeznaczona do zapisywania programów w wybranych folderach
  • Manualny i samoczynny system nagrzewania wstępnego do temperatury powyżej 300°C
  • Możliwość zapisana programów w 10 krokach
  • Funkcja HOLD pozwalająca na wstrzymanie cyklu
  • Możliwość zapisu programów wraz ze zdjęciami potraw
  • Możliwość zapisu i eksportu informacji HACCP
  • Złącze USB
  • Zintegrowany moduł WIFI
  • System autodiagnostyki
  • Możliwość pracy wielopunktowej sondy rdzenia w trybie Delta T
  • System Cooc&Go umożliwiający jednoczesną obróbkę produktów z różnorodnymi czasami trwania
  • System szybkiego schładzania komory
  • Możliwość prowadzenia regeneracji potraw
  • Specjalny proces przeznaczony do wyrastania ciasta
  • System ręcznego dodawania zaparowania podczas trwania cyklu
  • produktywny system iniekcyjnego zaparowania komory pieca
  • Programowany system FCS pozwalający na wymuszone eliminowanie nadmiaru pary z komory pieca
  • technologia SCS, pozwalająca na kontrolowane eliminowanie nadmiaru pary z komory pieca
  • Siedem prędkości wentylatora
  • szybkość pulsacyjna umożliwiająca pieczenie delikatnych produktów cukierniczych
  • 3-punktowa sonda rdzenia
  • regulowane nóżki
  • Łatwy w demontażu system prowadnic na pojemniki
  • Podwójna szyba drzwi komory wykonana z niskoemisyjnego typu szkła
  • System natychmiastowego zatrzymania wentylatorów po otwarciu drzwi
  • System automatycznego mycia jednoskładnikową mieszanką ProfiChef (4+1 cykli)
  • Zintegrowany pojemnik na płyn przemywający ProfiChef
  • Funkcja dodawania detergentu przy sprawdzaniu statusu cyklu mycia

Uwaga:

Piec dostarczany bez pojemników GN. Warunkiem udzielenia 24-miesięcznej gwarancji jest płatny przegląd po 12 miesiącach wykorzystywania pieca. Przy zakupie pieca Omega oferujemy gratis podstawowe szkolenie prowadzone poprzez mistrzowskiego kucharza! Czas trwania - 4 godziny. Miejsce - u klienta na zakupionym i dobrze zamontowanym piecu Omega ProfiChef. Produkty - przygotowane poprzez inwestora. Zakres szkolenia: podstawowe dane na temat urządzenia i jego bezpiecznej eksploatacji, pokaz 3-4 przerobów prezentujących efekty pracy pieca, a także doradztwo w sprawie zakupu wspomagających pracę akcesoriów. Ważne! Należy wypełnić formularz zgłoszeniowy-oświadczenie. Szkolenie może odbyć się w uzgodnionym terminie po wypełnieniu i przesłaniu podpisanego przez inwestora oświadczenia. Detale w Dziale Handlowym.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne