Piec konwekcyjno-parowy elektryczny firmy ProfiChef Omega SLIM jest dedykowany do miejsc o nad wyraz znikomej powierzchni użytkowej. Specjalna konstrukcja i zmniejszona szerokość urządzenia daje możliwość umieszczenia go w minimalnych przestrzeniach kuchni gastronomicznych, zachowując równocześnie jego całkowitą funkcjonalność i ergonomię pracy.
Jednorazowy wsad - 6 pojemników GN 1/1. Sterowanie cyfrowe - 10-calowy wyświetlacz dotykowy. Europejska produkcja. Nowoczesny design. Rzetelne wykonanie.
Ręczny, programowalny albo samoczynny system gotowania. Możliwość zapisania do 10 kroków w jednym programie. Książka przepisów podzielona na kategorie.
Wzdłużny układ prowadnic GN. Odległość między prowadnicami 7 cm pozwala na korzystanie z pojemników GN nawet o głębokości 6,5 cm.
istotnie higieniczna tłoczona komora tworzona z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Przednia część urządzenia stworzona bez użycia połączeń śrubowych i nitów. Łatwo demontowalny stelaż na pojemniki GN, a także możliwość nieskomplikowanego odchylenia ścianki przykrywającej wentylator powoduje, że piec z łatwością utrzymać w czystości. Podwójna szyba drzwi z możliwością odchylenia wewnętrznej szyby zagwarantuje nie tylko wysoką ochronę cieplną,dodatkowo jest dodatkowym elementem zapewniającym wysoką higienę pieca.
2 halogenowe lampy umieszczone na prawej ścianie komory adekwatne oświetlenie wnętrza. Użyteczna klamka zgodna ze standardami HACCP ma możliwość ruchu w prawą albo lewą stronę.
Szczegółowa charakterystyka:
- Możliwość pieczenia konwekcyjnego, gotowania na parze oraz pieczenia konwekcyjnego z zaparowaniem – Combi
- Możliwość pracy z sondą
- Możliwość pracy w zakresie od 30°C do 300°C
- technika ACT, pozwalająca na automatyczną kontrolę i regulację parametrów procesu pracy pieca, a także obniżenie zużycia energii
- Manualne i programowane ustawienia trybów pracy
- Fabryczne programy obróbki
- Funkcja MYCOOKBOOK przeznaczona do zapisywania programów w wybranych folderach
- Manualny i samoczynny system nagrzewania wstępnego do temperatury powyżej 300°C
- Możliwość zapisana programów w 10 krokach
- Funkcja HOLD pozwalająca na wstrzymanie cyklu
- Możliwość zapisu programów wraz ze zdjęciami potraw
- Możliwość zapisu i eksportu informacji HACCP
- Złącze USB
- Zintegrowany moduł WIFI
- System autodiagnostyki
- Możliwość pracy wielopunktowej sondy rdzenia w trybie Delta T
- System Cooc&Go umożliwiający jednoczesną obróbkę produktów z różnorodnymi czasami trwania
- System szybkiego schładzania komory
- Możliwość prowadzenia regeneracji potraw
- Specjalny proces przeznaczony do wyrastania ciasta
- System ręcznego dodawania zaparowania podczas trwania cyklu
- produktywny system iniekcyjnego zaparowania komory pieca
- Programowany system FCS pozwalający na wymuszone eliminowanie nadmiaru pary z komory pieca
- technologia SCS, pozwalająca na kontrolowane eliminowanie nadmiaru pary z komory pieca
- Siedem prędkości wentylatora
- szybkość pulsacyjna umożliwiająca pieczenie delikatnych produktów cukierniczych
- 3-punktowa sonda rdzenia
- regulowane nóżki
- Łatwy w demontażu system prowadnic na pojemniki
- Podwójna szyba drzwi komory wykonana z niskoemisyjnego typu szkła
- System natychmiastowego zatrzymania wentylatorów po otwarciu drzwi
- System automatycznego mycia jednoskładnikową mieszanką ProfiChef (4+1 cykli)
- Zintegrowany pojemnik na płyn przemywający ProfiChef
- Funkcja dodawania detergentu przy sprawdzaniu statusu cyklu mycia
Uwaga:
Piec dostarczany bez pojemników GN. Warunkiem udzielenia 24-miesięcznej gwarancji jest płatny przegląd po 12 miesiącach wykorzystywania pieca. Przy zakupie pieca Omega oferujemy gratis podstawowe szkolenie prowadzone poprzez mistrzowskiego kucharza! Czas trwania - 4 godziny. Miejsce - u klienta na zakupionym i dobrze zamontowanym piecu Omega ProfiChef. Produkty - przygotowane poprzez inwestora. Zakres szkolenia: podstawowe dane na temat urządzenia i jego bezpiecznej eksploatacji, pokaz 3-4 przerobów prezentujących efekty pracy pieca, a także doradztwo w sprawie zakupu wspomagających pracę akcesoriów. Ważne! Należy wypełnić formularz zgłoszeniowy-oświadczenie. Szkolenie może odbyć się w uzgodnionym terminie po wypełnieniu i przesłaniu podpisanego przez inwestora oświadczenia. Detale w Dziale Handlowym.