• Producent: Diamond
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy 6x GN 1/1 gazowy 12 kW z samoczynnym czyszczeniem Płyty załadowcze piekarnika „WZDŁUŻNIE" GN 1/3, 1/2, 2/3 i 1/1. Nośność wynosi 30 kg. Konstrukcje boczne są mniejsze aniżeli 65 mm i są „antywywrotne". Mieści sondę temperatury rdzenia. Struktura (Dx i Gx) to 600x400 EURONORM (na żądanie ref: AC/SE.). Uwaga: przesyłka bez rusztów i płyt GN. Wnętrze i strona zewnętrzna stworzone ze stali nierdzewnej AISI 304, izolacja ceramiczna z termofibry, nóżki ze stali nierdzewnej. Komora gotowania jest w całości spawana z całkowitym uszczelnieniem, a narożniki i kąty są zaokrąglone bez nierówności. Uszczelkę mocuje się na przedniej powierzchni komory gotowania. Fundusz tłoczący zbiera kondensację w kierunku wylotu. Budowa prosto wyjmowane platynowe prosto demontowalne dyfuzory ciepła. Zmotoryzowana Oura ma znaczne rozmiary i umożliwia wszystkie typy gotowania. Z boku znajduje się oświetlenie, które umożliwia całościowy widok komory gotowania. Kompozycja komory gotowania w połączeniu z bocznym wentylatorem wyprodukowanym ze stali nierdzewnej AISI 304 (CCRR) z 2 szybkościami gwarantuje zarządzanie i równomierną dystrybucję ciepła. Drzwi posiadają podwójne przeszklenie, użyteczną i atermiczną klamkę, samoczynne zamykanie z zabezpieczeniem przed przypadkowym otwarciem, a także zintegrowany w drzwiach rekuperator kondensatu. Szkliwa wnętrza unoszą się na zawiasach, co usprawnia czyszczenie i zagwarantuje genialną higienę. Cyrkulacja powietrza pomiędzy szybami udoskonaloną izolację termiczną. Znajduje się w nim mikroprzełącznik zatrzymujący pracę wentylatora w momencie otwarcia. Ogrzewanie gazu odbywa się przy pomocy palników pulsacyjnych i rowkowych wymienników ciepła (zwiększających produktywność i oszczędzających do 20% zużycia gazu i 20% szkodliwych emisji), a parę wytwarza się przy pomocy nebulizatora. Panel sterowania mieści termostat od 25° do 300°C i timer od 1 minuty do 8 godzin. Cyfrowy ekran ma krystaliczną i logiczną konstrukcję, jest przystępny od przodu i pozwala na łatwą i szybką konserwację i naprawę. Wskaźnik ochrony to IPX5, co chroni przed strumieniami wody. Wersja PLUS jak: • Para generowana poprzez kocioł (100% nasycenie). • Czuła obsługa klawiszy „cyfrowy wyświetlacz". • technologia omijania (sonda zarządzająca poziomem wilgotności), dwustopniowe palenie (wybór 2 najróżniejszych typów kolejnego palenia), • Pamięć (przedprogramowana) na 100 przepisów, pieczenie w 4 różnorodnych fazach (wybór 4 zróżnicowanych typów kolejnego pieczenia). Funkcja regeneracji „BANQUETING". • „LOW T° COOKING" (CCBT) gotowanie w niskiej temperaturze (T° niższa niżeli 100°C), • 5 regulacji szybkości. • Sonda rdzeniowa (1 „czujnik"), • samoczynne przedgrzewanie i prędkie schładzanie komory piekarnika (CCRR). • „AUTO-CLEANING" zintegrowane urządzenie do samoczynnego czyszczenia (CCNA) z odwapnianiem kotła, 4 rozmaite cykle do wyboru. Zalety - rodzaj GOTOWANIA: • Konwekcja od 25° do 300°C. • Para 100°C. • Mieszana konwekcja/para od 25° do 250°C. • Gotowanie w niskiej temperaturze od 25° do 99°C, • Regeneracja i utrzymanie temperatury od 25° do 250°C. --//--CharakterystykaRodzaj Nablatowy Zasilanie Gazowe Moc elektryczna (kW) 1,1 Moc gazowa (kW) 12 Napięcie 230V Częstotliwość 50Hz Temperatura mała (°C) 25 Temperatura maksymalna (°C) 300 liczba stopni 6 rozmiar GN 1/1 GN pojemność GN 6x GN 1/1 Samoczyszczenie TAK objętościPojemność (kg) 30 MateriałyMateriał Stal nierdzewna Gatunek stali rdzoodpornej AISI 304 rozmiaryGłębokość (mm) 850 Szerokość (mm) 867 Wysokość (mm) 808

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne