Piec konwekcyjny 20x 2/1 GN, elektryczny 48,9kW z samoczynnym nawilżaniem Piec na tace załadowcze GN 2/1 (albo GN 1/1). Jeden wózek transferowy i jeden odłączany skok 60 mm „zapobiegający przechylaniu". Dostosowywane nóżki ze stali rdzoodpornej. Wykonanie: we wnętrzu ze stali nierdzewnej AISI 304 i na zewnątrz ze stali rdzoodpornej AISI 430, izolacja cieplna z włókna ceramicznego. Kuchnia: w całości spawana, zaokrąglone kąty i rogi. Uszczelka umieszczona z przodu komory kuchennej. Tłoczone dno zbierające skropliny do systemu drenażowego. Budowa nośna płyt, przystępna do demontażu. Cyrkulatory ciepła proste w demontażu. (dostosowywany) zawór odpowietrzający o pokaźnych rozmiarach. Oświetlenie boczne. Drzwi: użyteczna i atermiczna klamka, samoczynne zamykanie. Mikroprzełącznik zatrzymujący wentylator podczas otwierania drzwi. Nawilżacz: samoczynne nawilżanie. Ogrzewanie elektryczne: oporniki pancerne ze stali nierdzewnej, umieszczone za ćwiartkami wentylatora. Panel sterowania: dostęp od przodu, prosta i szybka konserwacja dla serwisu posprzedażnego. Nadzwyczajnie wodoszczelny „IPX5". Z możliwością wyboru stopnia nawilżenia, termostatem od 30 do 300°C, timerem od 1 do 120 min. Dostarczane bez kratek. Zalety: Konwekcja zezwala na jednorodne i szybsze gotowanie klasyczne piekarniki. Nie trzeba już czekać, piekarnik konwekcyjny zezwala na gotowanie różnych potraw jednocześnie, bez mieszania smaków. Dzięki nawilżaczowi, mięso nie będzie się wysuszać, zachowają wszystkie swoje smaki i miękkość. Automatyczny nawilżacz (30% nasycenie), z 6 stopniami regulacji nawilżania. --//--CharakterystykaRodzaj Stacjonarny Zasilanie Elektryczne Moc elektryczna (kW) 48,9 Napięcie 400V Częstotliwość 50Hz Temperatura niewielka (°C) 30 Temperatura maksymalna (°C) 300 ilość stopni 20 rozmiar GN 2/1 GN objętość GN 20x 2/1 GN wymiary blach 2/1 GN MateriałyMateriał Stal nierdzewna Gatunek stali nierdzewnej AISI 304 rozmiaryGłębokość (mm) 1215 Szerokość (mm) 890 Wysokość (mm) 1700