Bemar stołowy BM-1115 o objętości 1xGN1/1 produkowany ze stali rdzoodpornej przeznaczony do utrzymywania optymalnej temperatury gorących potraw przy użyciu pojemników gastronomicznych GN1/1 o maksymalnej głębokości 15 cm. Po zaimplementowaniu specjalnych listw wspornikowych można stosować pojemniki GN o mniejszych wymiarach (np. GN 2/3, GN1/2, GN1/3, GN1/4, GN1/6 albo GN1/9). Służymy pomocą przy wyborze adekwatnego zestawu pojemników z uwzględnieniem ilości i rodzaju przygotowywanych potraw jak też specyfiki lokalu.
Regulacja temperatury w zakresie 30÷90ºC pozwala na rozciągliwe ustawianie trafnej temperatury w zależności od potrzeb (dania ciepłe albo gorące). Bezpieczeństwo gwarantuje termostat wyekwipowany w zabezpieczenie przed niekontrolowanym wzrostem temperatury.
Ponieważ bemar nastolny BM-1115 posiada jedną wspólną komorę, zalecamy w przypadku podgrzewania przy użyciu pojemnika mniejszego aniżeli GN1/1, zasłonięcie pozostałej przestrzeni odpowiednią pokrywką albo pojemnikiem GN w celu ograniczenia strat cieplnych. Polecamy także modele z oddzielnym sterowaniem komór np. BM-2115, BMV-2115, BMV-2120.
Uwaga:
cena bemaru nie obejmuje pojemników GN.artykuł na zamówienie