Bemar stołowy z kranem spustowym BMV-2120 o pojemności 1xGN1/1 z niezależnym sterowaniem komór stworzony ze stali nierdzewnej przeznaczony do utrzymywania odpowiedniej temperatury gorących potraw przy użyciu pojemników gastronomicznych GN1/1 o maksymalnej głębokości 20 cm. Po zaimplementowaniu specjalnych listw wspornikowych można stosować pojemniki GN o mniejszych wymiarach (np. GN 2/3, GN1/2, GN1/3, GN1/4, GN1/6 albo GN1/9). Służymy pomocą przy wyborze adekwatnego zestawu pojemników z uwzględnieniem ilości i rodzaju przygotowywanych potraw jak ponadto specyfiki lokalu.
Regulacja temperatury w zakresie 30÷90ºC pozwala na rozciągliwe ustawianie adekwatnej temperatury w zależności od potrzeb (dania ciepłe lub gorące). Bezpieczeństwo zagwarantuje termostat zaopatrzony w zabezpieczenie przed niekontrolowanym wzrostem temperatury.
Bemar nastolny BMV-2120 posiada dwie komory z niezależnym sterowaniem temperatury co zezwala na jego adekwatne zastosowanie przez podgrzewanie takiej ilości komór jakie w danym momencie są konieczne. Dzięki temu jesteśmy w stanie zaoszczędzić dużo energii elektrycznej w stosunku do bemarów elektrycznych mających jedną wspólną komorę cieplną. Kran spustowy zezwala na wygodne i bezpieczne spuszczanie wody wykorzystanej do podgrzewania pojemnika z potrawą.
Uwaga:
wartość bemaru nie obejmuje pojemników GN.artykuł na zamówienie