Bemar stołowy z kranem spustowym BE-3N o objętości 3xGN1/1 wytwarzany ze stali rdzoodpornej posiadający wspólny zbiornik wodny (wspólne sterowanie temperatury dla wszelkich pojemników - tzw. Sterowanie centralne). P rzeznaczony jest do utrzymywania optymalnej temperatury gorących potraw. Dopasowany jest do stosowania pojemników gastronomicznych GN1/1 o maksymalnej głębokości 20 cm. Po zaimplementowaniu specjalnych listw wspornikowych można stosować pojemniki GN o mniejszych rozmiarach (np. GN 2/3, GN1/2, GN1/3, GN1/4, GN1/6 albo GN1/9). Służymy pomocą przy wyborze adekwatnego zestawu pojemników z uwzględnieniem ilości i typu przygotowywanych potraw jak także specyfiki lokalu.
Regulacja temperatury bemaru w zakresie 30÷90ºC umożliwia sprężyste ustawianie adekwatnej temperatury w zależności od potrzeb (dania ciepłe albo gorące). Bezpieczeństwo gwarantuje termostat zaopatrzony w zabezpieczenie przed niekontrolowanym wzrostem temperatury.
Ponieważ bemar nastolny BE-3N posiada jedną wspólną komorę, zalecamy w sytuacji podgrzewania przy użyciu tylko jednego pojemnika, zasłonięcie pozostałej przestrzeni pokrywką lub pojemnikiem GN w celu ograniczenia strat cieplnych. Polecamy także modele z oddzielnym sterowaniem komór np. BE-2NS, BE-3NS lub BE-4NS.
Uwaga:
wartość bemaru nie obejmuje pojemników GN.