Bemar stołowy z kranem spustowym BE-2N o objętości 2xGN1/1 wytwarzany ze stali nierdzewnej mający wspólny zbiornik wodny (wspólne sterowanie temperatury dla wszelkich pojemników - tzw. Sterowanie centralne). P rzeznaczony jest do utrzymywania trafnej temperatury gorących potraw przy użyciu pojemników gastronomicznych GN1/1 o maksymalnej głębokości 20 cm. Po zaimplementowaniu specjalnych listw wspornikowych można stosować pojemniki GN o mniejszych rozmiarach (np. GN 2/3, GN1/2, GN1/3, GN1/4, GN1/6 lub GN1/9). Służymy pomocą przy wyborze odpowiedniego zestawu pojemników z uwzględnieniem ilości i typu przygotowywanych potraw jak też specyfiki lokalu.
Regulacja temperatury w zakresie 30÷90ºC umożliwia elastyczne ustawianie optymalnej temperatury w zależności od potrzeb (dania ciepłe albo gorące). Bezpieczeństwo zapewnia termostat wyekwipowany w zabezpieczenie przed niekontrolowanym wzrostem temperatury.
Ponieważ bemar nastolny BE-2N posiada jedną wspólną komorę, zalecamy w przypadku podgrzewania przy użyciu tylko jednego pojemnika, zasłonięcie pozostałej przestrzeni pokrywką lub pojemnikiem GN w celu ograniczenia strat grzewczych. Polecamy także modele z oddzielnym sterowaniem komór np. BE-2NS, BE-3NS lub BE-4NS.
Uwaga:
cena bemaru nie obejmuje pojemników GN.