• Producent: Forgast
  • Kategoria: Akcesoria do pakowania
Worki tworzone z folii o grubości 65 mikronów przeznaczone do pakowania próżniowego. Wymiary 23x16 cm. Opakowanie 100 szt.
Woreczki produkowane z wielowarstwowej folii: PA/PE, poliamid/polietylen o grubości 65 μm (mikronów). Polietylen jest dedykowany do kontaktu z żywnością a powłoka produkowana z poliamidu zagwarantuje wysoką odporność. Materiały wykonania zabezpieczają towar przed uszkodzeniem i przedłużają jego przydatność do spożycia.
Możliwość stosowania w temperaturze od -20 do 95°C, przy czym temperatura maksymalna 95°C poprzez 30 min. Zakres temperatury zgrzewu 115-145°C.
Worki dedykowane do pakowania próżniowego i:
• przechowywania w lodówce
• przechowywania w zamrażarce
• gotowania niskotemperaturowego Sous Vide – do 70°C. Przy obróbce w wyższych temperaturach zaleca się przeprowadzenie prób.
Tlen odpowiada za psucie się żywności podczas jej przechowywania oraz zmianę jej smaku, rozwój pleśni, wysychanie i utlenianie witamin. Zredukowana do minimum liczba powietrza w szczelnie zamkniętym worku foliowym zezwala na zachowanie przez długi czas przechowywania, świeżości, zapachu, stosownej konsystencji, wartości odżywczych oraz bezpieczeństwa mikrobiologicznego. Pakowanie próżniowe jest najlepszym sposobem na zabezpieczenie produktów spożywczych o różnej konsystencji, świeżych albo gotowych do spożycia.
Dzięki tej metodzie osiągalne jest przechowanie surowego mięsa, wędlin, bezkompromisowych i wędzonych ryb, serów, owoców, warzyw, gotowych dań, zup i sosów, a także ich pasteryzację.
Dzięki specjalnie dostosowanej grubości oraz rodzajowi dwóch materiałów stanowiących warstwy worka osiągalne jest po za przechowywaniem, wykorzystanie worków w procesach obróbki nisko temperaturowej zarówno w środowisku pary jak i wody. Metoda ta zezwala na bezpieczne zapakowanie, marynowanie, obróbkę termiczną a następnie przechowanie gotowego dania bez wyjmowania go z worka. Metoda Sous Vide jest postępowym sposobem przygotowywania potraw stosowaną przez najkorzystniejszych szefów kuchni. Ze względu na własności i sposób wykonania, worki moletowane można stosować do każdego typu pakowarek.
Worki gładkie mogą być stosowane tylko do pakowarek komorowych.

Uwaga:

Woreczki sprzedawane w paczkach po 100 szt. Cena podana za opakowanie 100 szt.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Akcesoria do pakowania