Elektryczna maszynka do rozbijania mięsa, potocznie zwana kotleciarką jest dedykowana do nacinania i zmiękczania mięsa. Zastępuje tradycyjne rozbijanie mięsa tłuczkiem. To wytrzymałe napędzane wentylowanym silnikiem urządzenie może być wykorzystywane do pracy ciągłej. Dwa komplety stalowych ostrzy (po 44 tarcze w każdym) sprawią,nawet najtwardsze mięso stanie się proste w obróbce. Zwłaszcza schab poddany takiemu nacinaniu zachowuje swoje naturalne soki, staje się pulchny i soczysty. Obszerna gardziel wsadowa pozwala na obróbkę porcji mięsa o grubości 2 cm i szerokości do 18 cm.
Urządzenie jest naprawdę nietrudne w obsłudze i czyszczeniu. Gardziel wykonaną z poliwęglanu prosto umyć pod bieżącą wodą. Komplet nacinający po demontażu najlepiej umyć w zmywarce lub wyczyścić twardą szczotką.
Ze względu na dużą efektywność kotleciarkę poleca się dla domów weselnych, stołówek zakładowych i wszystkich placówek, gdzie jednorazowo przygotowuje się większe ilości kotletów czy steków. Koszt zakupu kotleciarki momentalnie się zwraca dzięki oszczędnościom czasu, a także energii elektrycznej czy gazowej dedykowanej na krótszą o około 40% obróbkę cieplną potraw.
Uwaga:
towar na zamówienie. Czas wymagania ustalany przy składaniu zamówienia.