Maszynka do rozbijania mięsa - kotleciarka VKMCE. sugerowana do restauracji, sklepów mięsnych, stołówek. Przeznaczona jest do nacinania i zmiękczania mięsa wołowego i wieprzowego na kotlety, bitki, steki. Produktywność - do 420 kotletów na godz.
Dwa komplety stalowych ostrzy sprawią,choćby najtwardsze mięso stanie się przystępne w obróbce cieplnej i formowaniu. Zwłaszcza schab poddany takiemu nacinaniu zachowuje swoje naturalne soki, staje się pulchny i soczysty. Wynikiem jest istotnie mniejszy ubytek wagowy aniżeli przy tradycyjnym rozbijaniu.
Wielkość otworu wsadowego - 15,8x2,3 cm.
W wyposażeniu przystawka nacinająca.
atuty wykorzystywania kotleciarki:
- oszczędność czasu - skraca cykl przygotowania wszelkich rodzajów i gatunków mięsa (bez kości)
- wydajność – nietrudne przygotowanie obfitej liczby porcji mięsa przeznaczonego na kotlety, bitki, filety czy steki, w praktyce eliminując ubytki wagi (w porównaniu z tradycyjną metodą rozbijania mięsa)
- powtarzalność efektu – za każdym razem równomiernie, bezbłędnie nacina i delikatnie rozgniata płaty mięsa
- jakość – mięso po zastosowaniu stekera zachowa swoje aromaty, będzie bardziej soczyste i łatwiejsze w przygotowaniu podczas procesu formowania oraz obróbki cieplnej
- higiena – dzięki przemyślanej konstrukcji osłony mechanizmu tnącego oraz łatwości demontażu składników sprzętu nie ma problemów z utrzymaniem stekera, a także jego otoczenia w czystości
Uwaga:
Urządzenie jest asygnowane do pracy ciągłej. Towar na zamówienie.