Kai SEKI Magoroku Shoso Nóż Szefa Kuchni
Noże linii SEKI Magoroku Shoso wyróżniają się prostotą i ascetycznym designem.
równocześnie ostrze jak i rękojeść produkowane są ze stali rdzoodpornej. Ostrze ze stali wzbogacanej o węgiel osiąga wysoką twardość 58 (±1) HRC co w połączeniu z specyficznym sposobem powolnego ostrzenia i szlifowania daje legendarną ostrość KAI.
Jedną z kolekcji noży jest linia SEKI Magoroku Shoso, którą podkreśla prostota i bezkompromisowy, gustowny design, przy zachowaniu ostrości dlatego również są prawdziwym klejnotem w kuchni.
Kute ostrza noży są wytwarzane z japońskiej stali, wzbogacanej w molibden, wanad, a także węgiel (0,8%) i osiągają twardość 58 (±1) HRC. niepowtarzalny sposób powolnego ostrzenia i szlifowania przy użyciu najnowszych technice zagwarantuje mniejszy opór krawędzi tnącej. Efektem są ostrza o rewelacyjnej ostrości, solidności i trwałości, które sprawią, iż codzienne czynności związane z krojeniem albo siekaniem staną się przyjemnością.
Uchwyt z matowej stali nierdzewnej (18/8) z typowym diamentowym wzorem ma eliptyczny kształt, który zapewnia, że nóż genialnie leży w rąk, równocześnie osób prawo- i leworęcznych. Zarys rękojeści, jak też porowata struktura zapobiegają przypadkowemu wysunięcia się noża z rąk. Płynne przejście ostrze - uchwyt, brak łączeń itp. Pomaga utrzymać nóż w higienicznej czystości.
Prezentowany nóż posiada ostrze o długości 21 cm, rodzaju szefa kuchni pasuje do krojenia mięs, wędlin, warzyw i owoców, idealnie sprawdza się także w trakcie siekania ziół czy szatkowaniu kapusty. Ze względu na swą uniwersalną i poręczną długość jest potrzebnym wyposażeniem każdej kuchni równocześnie dla profesjonalnego, jak i początkującego kucharza.