Kai Shun Classic Nóż do Obierania 9 cm:
linia Shun jest jedną z najbardziej wszechstronnych kolekcji Kai produkowanych ze stali damascenśkiej, dlatego uznana jest przez najlepszych specjalistów i kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w unikalnej technice łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o różnej twardości i sprężystości, zachowują najkorzystniejsze cechy stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Rdzeń ostrza wytwarzany jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI użytkowane są przez najbardziej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Poprzez lata zachowują najlepsze właściwości stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Ostrza każdego z noży wykonane są z niezwykle twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najlepszych produktów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co konsoliduje się z doświadczeniem oraz wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""