• Producent: Kai
  • Kategoria: Noże kuchenne
  • Rodzaj: do steków
  • Długość noża: 125 mm

Kai Shun Classic Nóż do Steków 12,5 cm:

  • długość ostrza 12,5 cm
  • stal - zawartość węgla 1.0%, zawartość kobaltu 1.5%
  • twardość stali 61? 1 HRC
  • Rękojeść - drewno Pakka


linia Shun jest jedną z najmocniej wszechstronnych kolekcji Kai wykonanych ze stali damascenśkiej, dlatego lubiana jest poprzez najlepszych specjalistów, a także kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w oryginalnej technologii łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o różnorodnej twardości i rozciągliwości, zachowują najlepsze parametry stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Rdzeń ostrza wytworzony jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .

Noże KAI stosowane są poprzez najmocniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najkorzystniejsze właściwości stali czyli ostrość, twardość i solidność. Ostrza każdego z noży wyprodukowane są z szczególnie twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.

Produkty Kai posiadają status najkorzystniejszych produktów w Japonii i na całym świecie i cieszą się wielkim zachwytm. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co wiąże się z doświadczeniem oraz wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.

"""

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Noże kuchenne