Kai Shun Classic Nóż do Steków 12,5 cm:
linia Shun jest jedną z najmocniej wszechstronnych kolekcji Kai wykonanych ze stali damascenśkiej, dlatego lubiana jest poprzez najlepszych specjalistów, a także kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w oryginalnej technologii łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o różnorodnej twardości i rozciągliwości, zachowują najlepsze parametry stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Rdzeń ostrza wytworzony jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI stosowane są poprzez najmocniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najkorzystniejsze właściwości stali czyli ostrość, twardość i solidność. Ostrza każdego z noży wyprodukowane są z szczególnie twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najkorzystniejszych produktów w Japonii i na całym świecie i cieszą się wielkim zachwytm. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co wiąże się z doświadczeniem oraz wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""