Kai Shun Classic Nóż do Warzyw 9 cm:
linia Shun jest jedną z najmocniej wszechstronnych serii Kai tworzonych ze stali damascenśkiej, dlatego szanowana jest poprzez najlepszych specjalistów oraz kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w niepowtarzalnej technice łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o zróżnicowanej twardości i elastyczności, zachowują najlepsze właściwości stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Rdzeń ostrza wytworzony jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI wykorzystywane są przez najszczególniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najlepsze parametry stali czyli ostrość, twardość i odporność. Ostrza każdego z noży stworzone są z szczególnie twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najkorzystniejszych produktów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki marka Kai ma już ponad 100 lat, co integruje się z doświadczeniem , a także wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""