Kai Shun Classic Nóż Santoku 18 cm:
Nóż Santoku Kai Shun Classic przeznaczony do porcjowania mięsa i ryb oraz siekania warzyw.
linia Shun jest jedną z najbardziej wszechstronnych serii Kai wykonanych ze stali damascenśkiej, dlatego uwielbiana jest poprzez najlepszych specjalistów oraz kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w unikalnej technologii łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o przeróżnej twardości i sprężystości, zachowują najlepsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i odporność. Rdzeń ostrza stworzony jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki temu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI stosowane są poprzez najszczególniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najlepsze parametry stali czyli ostrość, twardość i solidność. Ostrza każdego z noży stworzone są z nad wyraz twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najkorzystniejszych produktów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki producent Kai ma już ponad 100 lat, co wiąże się z doświadczeniem oraz wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""