Kai Shun Classic Nóż Uniwersalny 10 cm:
kolekcja Shun jest jedną z najbardziej wszechstronnych serii Kai produkowanych ze stali damascenśkiej, dlatego renomowana jest przez najlepszych specjalistów i kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w niepowtarzalnej technice łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o zróżnicowanej twardości i sprężystości, zachowują najkorzystniejsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i odporność. Rdzeń ostrza wyprodukowany jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI wykorzystywane są poprzez najistotniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najkorzystniejsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i solidność. Ostrza każdego z noży wytworzone są z bardzo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najkorzystniejszych produktów w Japonii i na całym świecie i cieszą się wielkim uznaniem. Założona w 1908 r w Seiki producent Kai ma już ponad 100 lat, co zespala się z doświadczeniem , a także wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""