• Producent: Kai
  • Kategoria: Noże kuchenne
  • Długość noża: 105 mm

Kai Wasabi Black Nóż Deba 10,5 cm:

  • długość ostrza 10,5 cm
  • stal wysokowęglowa Daido 1K6 o matowym wykończeniu
  • twardość stali 57 - 59 HRC
  • Rękojeść - bambus - polipropylen - stalowy zacisk
  • ostrze jednostronnie ostrzone
  • zalecane mycie ręczne

Nóż Deba to mocny, wytrzymały i ciężki nóż z szerokim, grubym ostrzem asygnowany do obróbki ryb, mięsa i drobiu. Doskonale sprawdza się przy oddzielaniu od kości albo krojeniu mięsa z kością. Ostrze jednostronnie ostrzone.

Wasabi Black to kolekcja noży firmy KAI z czarną rękojeścią stworzoną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, by zapewnić najwyższy poziom higieny poprzez zastosowanie antybakteryjnych atrybuty bambusa.

Ostrze tworzone z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest w pełni obejmowane przez rękojeść co zapobiega gromadzeniu się brudu między elementami noża.

Noże KAI użytkowane są poprzez najmocniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najlepsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i odporność. Ostrza każdego z noży wykonane są z nad wyraz twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.

Produkty Kai mają status najlepszych produktów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim uznaniem. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co zespaja się z doświadczeniem oraz wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.

"""

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Noże kuchenne