Kai Wasabi Black Nóż Deba 10,5 cm:
Nóż Deba to mocny, wytrzymały i ciężki nóż z szerokim, grubym ostrzem asygnowany do obróbki ryb, mięsa i drobiu. Doskonale sprawdza się przy oddzielaniu od kości albo krojeniu mięsa z kością. Ostrze jednostronnie ostrzone.
Wasabi Black to kolekcja noży firmy KAI z czarną rękojeścią stworzoną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, by zapewnić najwyższy poziom higieny poprzez zastosowanie antybakteryjnych atrybuty bambusa.
Ostrze tworzone z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest w pełni obejmowane przez rękojeść co zapobiega gromadzeniu się brudu między elementami noża.
Noże KAI użytkowane są poprzez najmocniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najlepsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i odporność. Ostrza każdego z noży wykonane są z nad wyraz twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najlepszych produktów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim uznaniem. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co zespaja się z doświadczeniem oraz wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""