• Producent: Kai
  • Kategoria: Noże kuchenne
  • Rodzaj: szefa kuchni
  • Długość noża: 200 mm

Kai Wasabi Black Nóż Szefa Kuchni 20 cm:

  • długość ostrza 20 cm
  • stal wysokowęglowa Daido 1K6 o matowym wykończeniu
  • twardość stali 57 - 59 HRC
  • Rękojeść - bambus - polipropylen - stalowy zacisk
  • ostrze jednostronnie ostrzone

Nóż szefa wyekwipowany jest w grube i niesprężyste ostrze przeznaczone do obróbki różnorodnego typu artykułów.

Wasabi Black to linia noży firmy KAI z czarną rękojeścią wytwarzaną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, aby zapewnić najwyższy poziom higieny przez wykorzystanie antybakteryjnych cechy bambusa.

Ostrze produkowane z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest kompletnie obejmowane przez rękojeść co zapobiega gromadzeniu się brudu pomiędzy elementami noża.

Noże KAI użytkowane są poprzez najmocniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najkorzystniejsze cechy stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Ostrza każdego z noży tworzone są z szczególnie twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.

Produkty Kai mają status najkorzystniejszych artykułów w Japonii oraz na całym świecie i cieszą się wielkim uznaniem. Założona w 1908 r w Seiki producent Kai ma już ponad 100 lat, co zespaja się z doświadczeniem oraz wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.

"""

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Noże kuchenne