Kai Wasabi Black Nóż Szefa Kuchni 20 cm:
Nóż szefa wyekwipowany jest w grube i niesprężyste ostrze przeznaczone do obróbki różnorodnego typu artykułów.
Wasabi Black to linia noży firmy KAI z czarną rękojeścią wytwarzaną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, aby zapewnić najwyższy poziom higieny przez wykorzystanie antybakteryjnych cechy bambusa.
Ostrze produkowane z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest kompletnie obejmowane przez rękojeść co zapobiega gromadzeniu się brudu pomiędzy elementami noża.
Noże KAI użytkowane są poprzez najmocniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najkorzystniejsze cechy stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Ostrza każdego z noży tworzone są z szczególnie twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najkorzystniejszych artykułów w Japonii oraz na całym świecie i cieszą się wielkim uznaniem. Założona w 1908 r w Seiki producent Kai ma już ponad 100 lat, co zespaja się z doświadczeniem oraz wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""