• Producent: Kai
  • Kategoria: Noże kuchenne
  • Długość noża: 155 mm

Kai Wasabi Black Nóż Yanagiba 15,5 cm:

  • długość ostrza 15,5 cm
  • stal wysokowęglowa Daido 1K6 o matowym wykończeniu
  • twardość stali 57 - 59 HRC
  • Rękojeść - bambus - polipropylen - stalowy zacisk
  • ostrze jednostronnie ostrzone
  • zalecane mycie ręczne

Kai Yanagiba Wasabi to długi, wyjątkowo cienki nóż z ostrym czubkiem o zarysie liścia wierzby, znakomicie nadający się do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba albo Yanagi (?wierzbowe ostrze?) to rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai).

Wasabi Black to seria noży marki KAI z czarną rękojeścią wytwarzaną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, aby zapewnić najwyższy poziom higieny poprzez zastosowanie antybakteryjnych cechy bambusa.

Ostrze wytworzone z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest w całości obejmowane przez rękojeść co zapobiega gromadzeniu się brudu między elementami noża.

Noże KAI użytkowane są przez najmocniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najkorzystniejsze parametry stali czyli ostrość, twardość i trwałość. Ostrza każdego z noży produkowane są z bardzo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.

Produkty Kai posiadają status najlepszych produktów w Japonii oraz na całym świecie i cieszą się wielkim zachwytm. Założona w 1908 r w Seiki marka Kai ma już ponad 100 lat, co łączy się z doświadczeniem oraz wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.

"""

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Noże kuchenne