• Producent: Global
  • Kategoria: Noże kuchenne
  • Rodzaj: do filetowania
  • Długość noża: 250 mm
Nóż do filetowania Sashimi-Yo G-47 producenta GLOBAL. Długi, ostro zakończony nóż o nad wyraz cienkim ostrzu, dedykowany do plastrowania i filetowania mniejszych i pokaźniejszych ryb, a także do obróbki mięsa. Opracowany został z myślą o użytkownikach z Europy, więc w przeciwieństwie do swoich japońskich odpowiedników – noży rodzaju Yanagiba czy Takohiki – ma szlif obustronny.
informacje technologiczne:
  • Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiem
  • Długość kompletna – 37,5 cm
  • Długość ostrza – 25 cm
  • Szerokość klingi – 3 cm
  • Grubość klingi – 3 mm
  • Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
  • Waga – ok. 189 g
właściwości artykułu:
  • Ostrze: wysokowęglowa stal nierdzewna Cromova 18
  • Ostrze poddawane jest obróbce grzejnej w temperaturze 1000ºC, następnie schładzane do -80ºC, po czym ponownie jest nagrzewane
  • Lekkie i znakomicie wyważone
  • Cienka, twarda, wytrzymała klinga zachowuje świetną ostrość przez długi czas
  • Twardość 56-58 HRC
  • Zawartość chromu i wanadu czyni nóż bardziej niepodatnym na korozję, przebarwienia i ścieranie
  • Nóż należy myć ręcznie w ciepłej, ale niegorącej wodzie, precyzyjnie osuszać.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Noże kuchenne