Nóż kuchenny do porcjowania G-37 firmy GLOBAL. Stosunkowo ciężki nóż przeznaczony do krojenia gorących mięs, np. Pieczeni wołowej, szynki czy indyka. Długa, wąska klinga pozwala uzyskać cienkie i równe plastry, delikatnym ruchem noża. Najkorzystniejszy efekt osiągnie się przytrzymując mięso specjalnym widelcem do porcjowania i krojąc je w poprzek włókien.
informacje techniczne:
- Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiem
- Długość pełna – 35 cm
- Długość ostrza – 22 cm
- Szerokość klingi – 2,7 cm
- Grubość klingi – 3 mm
- Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
- Waga – ok. 212 g
parametry artykułu:
- Ostrze: wysokowęglowa stal nierdzewna Cromova 18
- Ostrze poddawane jest obróbce grzewczej w temperaturze 1000ºC, następnie schładzane do -80ºC, po czym ponownie jest nagrzewane
- Lekkie i perfekcyjnie wyważone
- Cienka, twarda, wytrzymała klinga zachowuje genialną ostrość przez długi czas
- Twardość 56-58 HRC
- Zawartość chromu i wanadu czyni nóż bardziej opornym na korozję, przebarwienia i ścieranie
- Nóż należy myć ręcznie w ciepłej, lecz niegorącej wodzie, skrupulatnie osuszać.