Nóż kuchenny do wykrawania G-21 producenta GLOBAL. Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu eliminowanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć dokładnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.
informacje technologiczne:
- Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiem
- Długość całkowita – 29 cm
- Długość ostrza – 16 cm
- Szerokość klingi – 2 cm
- Grubość klingi – 1 mm
- Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
- Waga – ok. 120 g
właściwości produktu:
- Ostrze: wysokowęglowa stal nierdzewna Cromova 18
- Ostrze poddawane jest obróbce cieplnej w temperaturze 1000ºC, następnie schładzane do -80ºC, po czym ponownie jest nagrzewane
- Lekkie i nieprzeciętnie wyważone
- Cienka, twarda, wytrzymała klinga zachowuje genialną ostrość przez długi czas
- Twardość 56-58 HRC
- Zawartość chromu i wanadu czyni nóż bardziej niepodatnym na korozję, przebarwienia i ścieranie
- Nóż należy myć ręcznie w ciepłej, lecz niegorącej wodzie, dokładnie osuszać.