KASUMI VG-10 PRO KUTY 70mm
- 1 x Japoński kuty nóż do warzyw. Zarys noża ze smukłym wąskim ostrzem zwężającym się ku końcowi jest wyśmienity do obierania, krojenia i czyszczenia warzyw i owoców. Doskonale sprawdzi się ponadto w trakcie siekania cebuli, czosnku, papryczek czy przypraw. Ten typ noża wydaje się być drugim najważniejszym w każdej kuchni, zaraz po nożu szefa.
- japońska monolityczna stal wysokowęglowa VG-10 PRO z wysoka zawartością kobaltu, sprężysta, wytrzymała na pękanie.
- twardość 59-60° Rockwell
- ergonomiczna rękojeść z wysokiej jakości żywicy
Noże KASUMI - japońskie noże kuchenne od ponad 800 lat inspirowane samurajskimi mieczami. Wykonane w fabryce w Japonii w mieście Seki gdzie wykuwane są według starożytnych zasad sztuki kowalskiej.