Nóż kuchenny do ryb G-18 firmy GLOBAL. użyteczny nóż ze zwężoną, sprężystą klingą, asygnowany do filetowania ryb oraz innych kuchennych zadań, które wymagają precyzji i pełnej kontroli nad nożem. Można nim wycinać filety, zdejmować z ryb skórę, luzować drób i kroić wielkie porcje mięsa. Długa klinga pozwala uzyskać nawet bardzo obfite filety i usuwa problem straty produktu.
- Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiem
- Długość kompletna – 37 cm
- Długość ostrza – 24 cm
- Szerokość klingi – 3,2 cm
- Grubość klingi – 1,5 mm
- Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
- Waga – ok. 166 g
atrybuty produktu:
- Ostrze: wysokowęglowa stal nierdzewna Cromova 18
- Ostrze poddawane jest obróbce cieplnej w temperaturze 1000ºC, następnie schładzane do -80ºC, po czym ponownie jest nagrzewane
- Lekkie i nieprzeciętnie wyważone
- Cienka, twarda, wytrzymała klinga zachowuje znakomitą ostrość przez długi czas
- Twardość 56-58 HRC
- Zawartość chromu i wanadu czyni nóż bardziej wytrzymałym na korozję, przebarwienia i ścieranie
- Nóż należy myć ręcznie w ciepłej, lecz niegorącej wodzie, dokładnie osuszać.