• Producent: Kasumi
  • Kategoria: Noże kuchenne
  • Długość noża: 210 mm

Nóż japoński Sashimi DAMASCUS o długości 21 cm. Jest idealnym nożem do ryb. Sashimi to specjalne jednostronnie ostrzone noże, mimo obfitych wymiarów nóż gwarantuje niezwykłą precyzję cięcia. Perfekcyjnie spełni oczekiwania zarówno przy porcjowaniu. Należy pamiętać że nóż ma unikalny zarys ostrza i mogą się nim tylko posługiwać osoby praworęczne. By zachować ostrość noża należy unikać siekania albo krojenia twardych produktów

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pielęgnowanym od 25-pokoleń poprzez mistrzów KASUMI. Obie strony ostrza są przystrojone klasycznym wykończeniem standardowym dla stali damasceńskiej uzyskanym przez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 16 warstw stali. Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest unikalnym arcydziełem klasycznej sztuki rękodzielniczej.
atrybuty produktu:
  • ostrze: stal damasceńska
  • 16 warstwy stali skuwanej na gorąco
  • twardość 59-61 HRC
  • wyjątkowo wysoka ostrość noża
  • rękojeść produkowana z twardego drewna pakka
  • noże należy myć ręcznie
  • ostrze wykuwane i ostrzone z jednej strony
  • dedykowany dla osób praworęcznych
  • długość pełna 34,5 cm.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Noże kuchenne