• Producent: Kasumi
  • Kategoria: Noże kuchenne
  • Długość noża: 240 mm

Nóż japoński Slicer DAMASCUS o długości 24 cm. Jest to nóż zwany kuchennym albo uniwersalnym - ma dłuższe i węższe ostrze od ostrza szefa kuchni. Nadzwyczajny do krojenia mięsa, wędlin, owoców i warzyw.

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pielęgnowanym od 25-pokoleń poprzez mistrzów KASUMI. Ostrze noży tworzone jest z wysokowęglowej nierdzewnej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-60 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są zdobione tradycyjnym wykończeniem charakterystycznym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali. Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest niepowtarzalnym arcydziełem klasycznej sztuki rękodzielniczej.
atrybuty towaru:
  • ostrze: stal damasceńska
  • 32 warstwy stali skuwanej na gorąco
  • twardość 59-61 HRC
  • niezwykle wysoka ostrość noża
  • rękojeść stworzona z twardego drewna pakka
  • noże należy myć ręcznie
  • ostrze przystrojone dwustronnie tradycyjnym wykończeniem
  • długość kompletna 37 cm.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Noże kuchenne