• Producent: Kasumi
  • Kategoria: Noże kuchenne
  • Długość noża: 240 mm

Nóż japoński Sashimi DAMASCUS o długości 24 cm. Jest perfekcyjnym nożem do ryb. Sashimi to specjalne jednostronnie ostrzone noże, mimo wielkich wymiarów nóż zagwarantuje niezwykłą precyzję cięcia. Wspaniale stanie na wysokości zadania równocześnie przy porcjowaniu. Należy pamiętać że nóż ma specyficzny zarys ostrza i mogą się nim tylko posługiwać osoby praworęczne. By zachować ostrość noża należy unikać siekania lub krojenia twardych produktów

Noże ze stali damasceńskiej są realizowane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pielęgnowanym od 25-pokoleń poprzez mistrzów KASUMI. Obie strony ostrza są ozdobione klasycznym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym przez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 16 warstw stali. Każdy nóż ze stali damasceńskiej marki KASUMI jest specyficznym arcydziełem konwencjonalnej sztuki rękodzielniczej.
właściwości artykułu:
  • ostrze: stal damasceńska
  • 16 warstwy stali skuwanej na gorąco
  • twardość 59-61 HRC
  • wyjątkowo wysoka ostrość noża
  • rękojeść wytwarzana z twardego drewna pakka
  • noże należy myć ręcznie
  • ostrze wykuwane i ostrzone z jednej strony
  • asygnowany dla osób praworęcznych
  • długość kompletna 37,5 cm.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Noże kuchenne