Nóż do sushi GS-82 firmy GLOBAL. praktyczny, wszechstronny nóż, który może także posłużyć jako nóż do filetowania lub porcjowania. Bardzo cienkie, elastyczne ostrze upraszcza manewrowanie podczas zadań wymagających znacznej zręczności.
informacje technologiczne:
- Rękojeść - stalowa
- Długość kompletna – 26,4 cm
- Długość ostrza – 14,5 cm
- Szerokość klingi – 2,8 cm
- Grubość klingi – 1,1 mm
- Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
- Waga – ok. 82 g
parametry towaru:
- Ostrze: wysokowęglowa stal nierdzewna Cromova 18
- Ostrze poddawane jest obróbce grzewczej w temperaturze 1000ºC, następnie schładzane do -80ºC, po czym ponownie jest nagrzewane
- Lekkie i genialnie wyważone
- Cienka, twarda, wytrzymała klinga zachowuje rewelacyjną ostrość przez długi czas
- Twardość 56-58 HRC
- Zawartość chromu i wanadu czyni nóż bardziej odpornym na korozję, przebarwienia i ścieranie
- Nóż należy myć ręcznie w ciepłej, lecz niegorącej wodzie, skrupulatnie suszyć.