Nóż do trybowania DAMASCUS o długości 14 cm. Jest to nóż asygnowany do oddzielania mięsa od kości. Długie, wykrzywione ostrze z łatwością przesuwa się wzdłuż kości umożliwiając precyzyjną pracę.
Noże ze stali damasceńskiej są realizowane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pielęgnowanym od 25-pokoleń poprzez mistrzów KASUMI. Obie strony ostrza są przystrojone klasycznym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym przez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali. Każdy nóż ze stali damasceńskiej marki KASUMI jest oryginalnym arcydziełem konwencjonalnej sztuki rękodzielniczej.
cechy towaru:
- ostrze: stal damasceńska
- 32 warstwy stali skuwanej na gorąco
- twardość 59-60 HRC
- szczególnie wysoka ostrość noża
- rękojeść wytwarzana z twardego drewna pakka
- noże należy myć ręcznie
- ostrze ozdobione dwustronnie klasycznym wykończeniem
- lekki
- długość kompletna 25 cm.