Nóż do trybowania DAMASCUS o długości 16 cm. Jest to nóż asygnowany do oddzielania mięsa od kości. Długie, odkształcone ostrze prosto przesuwa się wzdłuż kości umożliwiając dokładną pracę.
Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pielęgnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI. Obie strony ostrza są przystrojone konwencjonalnym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym przez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali. Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest specyficznym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej.
parametry towaru:
- ostrze: stal damasceńska
- 32 warstwy stali skuwanej na gorąco
- twardość 59-60 HRC
- bardzo wysoka ostrość noża
- rękojeść stworzona z twardego drewna pakka
- noże należy myć ręcznie
- ostrze udekorowane dwustronnie konwencjonalnym wykończeniem
- lekki
- długość całkowita 28 cm.