• Producent: Kasumi
  • Kategoria: Noże kuchenne
  • Rodzaj: do trybowania
  • Długość noża: 160 mm

Nóż do trybowania DAMASCUS o długości 16 cm. Jest to nóż asygnowany do oddzielania mięsa od kości. Długie, odkształcone ostrze prosto przesuwa się wzdłuż kości umożliwiając dokładną pracę.

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pielęgnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI. Obie strony ostrza są przystrojone konwencjonalnym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym przez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali. Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest specyficznym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej.
parametry towaru:
  • ostrze: stal damasceńska
  • 32 warstwy stali skuwanej na gorąco
  • twardość 59-60 HRC
  • bardzo wysoka ostrość noża
  • rękojeść stworzona z twardego drewna pakka
  • noże należy myć ręcznie
  • ostrze udekorowane dwustronnie konwencjonalnym wykończeniem
  • lekki
  • długość całkowita 28 cm.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Noże kuchenne