Nóż kuchenny DAMASCUS o długości 20 cm. Jest to nóż zwany kuchennym albo uniwersalnym. Wspaniały do krojenia mięsa, wędlin, owoców i warzyw.
Noże ze stali damasceńskiej są realizowane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pielęgnowanym od 25-pokoleń poprzez mistrzów KASUMI. Obie strony ostrza są przystrojone klasycznym wykończeniem charakterystycznym dla stali damasceńskiej uzyskanym przez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali. Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest niepowtarzalnym arcydziełem klasycznej sztuki rękodzielniczej.
właściwości produktu:
- ostrze: stal damasceńska
- 32 warstwy stali skuwanej na gorąco
- twardość 59-61 HRC
- nad wyraz wysoka ostrość noża
- rękojeść wytworzona z twardego drewna pakka
- noże należy myć ręcznie
- ostrze wąskie, ozdobione dwustronnie konwencjonalnym wykończeniem
- lekki
- długość pełna 34 cm.