• Producent: Kasumi
  • Kategoria: Noże kuchenne
  • Rodzaj: santoku
  • Długość noża: 180 mm

Nóż japoński Santoku DAMASCUS o długości 18 cm. posiada cieńsze ostrze od noża szefa kuchni, które stopniowo zaokrągla się na końcu tworząc prostszą krawędź. Idealnie sprawdzi się do krojenia mięsa i ryb w cienkie plasterki.

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pielęgnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI. Ostrze noży tworzone jest z wysokowęglowej rdzoodpornej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-60 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są przystrojone klasycznym wykończeniem charakterystycznym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali. Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest specyficznym arcydziełem klasycznej sztuki rękodzielniczej.
parametry produktu:
  • ostrze: stal damasceńska
  • 32 warstwy stali skuwanej na gorąco
  • twardość 59-60 HRC
  • bardzo wysoka ostrość noża
  • rękojeść wytworzona z twardego drewna pakka
  • noże należy myć ręcznie
  • ostrze ozdobione dwustronnie klasycznym wykończeniem
  • długość pełna: 31 cm

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Noże kuchenne