• Producent: Egaz
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Profesjonalna kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym TG-420/PKE-1 wytwarzana ze stali nierdzewnej. Emaliowane ruszty. Kuchnia jest przystosowana do maksymalnych obciążeń - do 100 kg.

W urządzeniu zastosowano następujące palniki:

  • 1 palnik o mocy 3,4 kW
  • 2 palniki o mocy 5 kW
  • 1 palnik o mocy 6,5 kW

zastosowanie palników dwukoronowych (2 pierścienie ognia) sprawia równomierne ogrzewanie dna naczynia, poprzez co rozszerza się skuteczność wykorzystania gazu.
W wyposażeniu trzonu znajduje się zawór odcinający dopływ gazu w przypadku zgaśnięcia płomienia. Budowa trzonu – wyjmowana płyta podpalnikowa - w sposób widoczny usprawnia utrzymanie urządzenia w czystości. Regulacja nóżek w zakresie do 2 cm zezwala na wypoziomowanie urządzenia.
W kuchnię zaimplementowano piekarnik elektryczny PKE-1 dedykowany do pieczenia produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem mięs i ciast. Komora piekarnika dobrana do rusztów i blach GN 1/1. W wyposażeniu piekarnika ruszt GN 1/1, a także blacha o głębokości 4 cm.


Prosimy o wybranie rodzaju gazu zasilającego ze względu na montowaną w urządzeniu dyszę.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne