wykorzystanie nowoczesnych palników dwukoronowych o obfitej sprawności ogrzewających garnek dwoma pierścieniami ognia sprawia, iż kuchnia jest znacznie produktywniejsza przy niższym zużyciu gazu.
Zawór odcinający dopływ gazu wydajnie uniemożliwia automatyczny wypływ gazu, też w chwili przypadkowego zgaśnięcia płomienia. Wyjmowane płyty podpalnikowe w widoczny sposób upraszczają utrzymanie kuchni w czystości.
W kuchnię zaimplementowano piekarnik elektryczny PKE-1 dedykowany do pieczenia produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem mięs i ciast. Komora piekarnika dobrana do rusztów i blach GN 1/1.
Uwaga!
Przy zastosowaniu dysz na gaz ziemny G20 moc grzejna palników wynosi 30 kW.
Przy zastosowaniu dysz na gaz płynny propan-butan moc grzejna palników wynosi 29.2 kW
W wyposażeniu piekarnika ruszt GN 1/1 oraz blacha o głębokości 4 cm.