• Producent: Egaz
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Profesjonalna kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym TG-424/PKE-1 tworzona ze stali nierdzewnej. Emaliowane ruszty. Kuchnia jest dostosowana do maksymalnych obciążeń - do 100 kg.

W urządzeniu zaimplementowano następujące palniki:

  • 2 palniki o mocy 5 kW
  • 2 palniki o mocy 6,5 kW

użycie palników dwukoronowych (2 pierścienie ognia) sprawia równomierne ogrzewanie dna naczynia, przez co rozszerza się skuteczność wykorzystania gazu.
W wyposażeniu trzonu znajduje się zawór odcinający dopływ gazu w przypadku zgaśnięcia płomienia. Budowa trzonu – wyjmowana płyta podpalnikowa - w sposób wyraźny usprawnia utrzymanie urządzenia w czystości. Regulacja nóżek w zakresie do 2 cm pozwala na wypoziomowanie urządzenia.
W kuchnię zastosowano piekarnik elektryczny PKE-1 przeznaczony do pieczenia produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem mięs i ciast. Komora piekarnika przypasowana do rusztów i blach GN 1/1. W wyposażeniu piekarnika ruszt GN 1/1 i blacha o głębokości 4 cm.

Prosimy o wybranie typu gazu zasilającego ze względu na montowaną w urządzeniu dyszę.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne