• Producent: Egaz
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Profesjonalna kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym TG-425/PKE-1 stworzona ze stali rdzoodpornej. Emaliowane ruszty. Kuchnia jest dostosowana do maksymalnych obciążeń - do 100 kg.

W urządzeniu zaimplementowano następujące palniki:

  • 1 palnik o mocy 3,4 kW
  • 1 palnik o mocy 5 kW
  • 1 palnik o mocy 6,5 kW
  • 1 palnik o mocy 8 kW

zastosowanie palników dwukoronowych (2 pierścienie ognia) sprawia równomierne ogrzewanie dna naczynia, przez co rozszerza się efektywność użycia gazu.
W wyposażeniu trzonu znajduje się zawór odcinający dopływ gazu w przypadku zgaśnięcia płomienia. Budowa trzonu – wyjmowana płyta podpalnikowa - w sposób znaczny ułatwia utrzymanie urządzenia w czystości. Regulacja nóżek w zakresie do 2 cm zezwala na wypoziomowanie urządzenia.
W kuchnię wbudowano piekarnik elektryczny PKE-1 dedykowany do pieczenia produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem mięs i ciast. Komora piekarnika dobrana do rusztów i blach GN 1/1. W wyposażeniu piekarnika ruszt GN 1/1 i blacha o głębokości 4 cm.

Przy zastosowaniu dysz na gaz ziemny G20 moc cieplna palników wynosi 26.5 kW.
Przy zaimplementowaniu dysz na gaz płynny propan-butan moc grzewcza palników wynosi 25.7 kW

Prosimy o wybranie rodzaju gazu zasilającego ze względu na montowaną w urządzeniu dyszę.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne