• Producent: Egaz
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Profesjonalna kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym TG-4720/PKE-1 stworzona ze stali nierdzewnej. Emaliowane ruszty. Kuchnia jest dopasowana do maksymalnych obciążeń - do 100 kg.
W urządzeniu zastosowano następujące palniki:
  • 1 palnik o mocy 3,4 kW
  • 2 palniki o mocy 5 kW
  • 1 palnik o mocy 6,5 kW

użycie palników dwukoronowych (2 pierścienie ognia) sprawia równomierne ogrzewanie dna naczynia, poprzez co rozszerza się efektywność użycia gazu.
W wyposażeniu trzonu znajduje się zawór odcinający dopływ gazu w sytuacji zgaśnięcia płomienia. Budowa trzonu – wyjmowana płyta podpalnikowa - w sposób wyraźny ułatwia utrzymanie urządzenia w czystości. Regulacja nóżek w zakresie do 2 cm zezwala na wypoziomowanie urządzenia.


W kuchnię zastosowano piekarnik elektryczny PKE-1 przeznaczony do pieczenia produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem mięs i ciast. Komora piekarnika dobrana do rusztów i blach GN 1/1. W wyposażeniu piekarnika ruszt GN 1/1 i blacha o głębokości 4 cm.

Prosimy o wybranie rodzaju gazu zasilającego ze względu na montowaną w urządzeniu dyszę.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne