użycie palników dwukoronowych (2 pierścienie ognia) powoduje równomierne ogrzewanie dna naczynia, przez co zwiększa się efektywność użycia gazu. Kuchnia przystosowana jest do maksymalnych obciążeń - do 100 kg.
W wyposażeniu trzonu gastronomicznego znajduje się zawór odcinający dopływ gazu w sytuacji zgaśnięcia płomienia. Budowa trzonu – wyjmowana płyta podpalnikowa - w sposób wyraźny ułatwia utrzymanie urządzenia w czystości. Regulacja nóżek w zakresie do 2 cm zezwala na wypoziomowanie urządzenia.
W kuchnię zastosowano piekarnik gazowy PG-1 o rozmiarach 53x45x30 cm. Komora piekarnika dopasowana do rusztów i blach GN 1/1 - jednorazowo pomieści 4 blachy GN 1/1. Zakres temperatury: 130-270oC. W wyposażeniu piekarnika ruszt GN 1/1, a także blacha o głębokości 4 cm.
Prosimy o wybranie rodzaju gazu zasilającego ze względu na montowaną w urządzeniu dyszę.