wykorzystanie palników dwukoronowych (2 pierścienie ognia) sprawia równomierne ogrzewanie dna naczynia, przez co rozszerza się sprawność wykorzystania gazu. Kuchnia przypasowana jest do maksymalnych obciążeń - do 100 kg.
W wyposażeniu trzonu gastronomicznego znajduje się zawór odcinający dopływ gazu w przypadku zgaśnięcia płomienia. Budowa trzonu – wyjmowana płyta podpalnikowa - w sposób wyraźny usprawnia utrzymanie urządzenia w czystości. Regulacja nóżek w zakresie do 2 cm zezwala na wypoziomowanie urządzenia.
W kuchnię wbudowano piekarnik gazowy PG-1 o rozmiarach 53x45x30 cm. Komora piekarnika dopasowana do rusztów i blach GN 1/1 - jednorazowo pomieści 4 blachy GN 1/1. Zakres temperatury: 130-270oC. W wyposażeniu piekarnika ruszt GN 1/1, a także blacha o głębokości 4 cm.
Przy zaimplementowaniu dysz na gaz ziemny G20 moc cieplna palników wynosi 26.4 kW.
Przy zastosowaniu dysz na gaz płynny propan-butan moc cieplna palników wynosi 25.6 kW
Prosimy o wybranie typu gazu zasilającego ze względu na montowaną w urządzeniu dyszę.