• Producent: Egaz
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Profesjonalna kuchnia gazowa z piekarnikiem gazowym TG-5728/PG-1 produkowana ze stali rdzoodpornej przeznaczona do gastronomii. Emaliowane ruszty. Zapalacz elektryczny palników i piekarnika.
W urządzeniu zastosowano palniki o zróżnicowanej mocy:
  • 1 palnik o mocy 3,4 kW
  • 3 palniki o mocy 5 kW
  • 1 palnik o mocy 8 kW

użycie progresywnych palników dwukoronowych o sporej skuteczności ogrzewających garnek dwoma pierścieniami ognia sprawia, że kuchnia jest pokaźnie sprawniejsza przy niższym zużyciu gazu.

Zawór odcinający dopływ gazu skutecznie zapobiega samoczynny wypływ gazu, na dodatek w chwili przypadkowego zgaśnięcia płomienia. Wyjmowane płyty podpalnikowe w wyraźny sposób usprawniają utrzymanie kuchni w czystości.

W kuchnię wbudowano piekarnik gazowy PG-1 dedykowany do pieczenia produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem mięs i ciast. Komora piekarnika przypasowana do rusztów i blach GN 1/1.

Uwaga!
Przy zastosowaniu dysz na gaz ziemny G20 moc grzewcza palników wynosi 29.9 kW.
Przy zaimplementowaniu dysz na gaz płynny propan-butan moc grzejna palników wynosi 29.1 kW

Uwaga:

Prosimy o wybranie rodzaju gazu zasilającego ze względu na montowaną w urządzeniu dyszę. Na zdjęciu pokazujemy kuchnię 4-palnikową! W wyposażeniu piekarnika ruszt GN 1/1 i blacha o głębokości 4 cm.Towar na zamówienie

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne