• Producent: Egaz
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Profesjonalna kuchnia gazowa z piekarnikiem gazowym TG-5730/PG-1 wyprodukowana ze stali nierdzewnej przeznaczona do gastronomii. Emaliowane ruszty. Zapalacz elektryczny palników i piekarnika.
W urządzeniu zaimplementowano palniki o rozmaitej mocy:
  • 1 palnik o mocy 3,4 kW
  • 2 palniki o mocy 5 kW
  • 1 palnik o mocy 6,5 kW
  • 1 palnik o mocy 8 kW

zastosowanie progresywnych palników dwukoronowych o znacznej wydajności ogrzewających garnek dwoma pierścieniami ognia sprawia, iż kuchnia jest istotnie produktywniejsza przy niższym zużyciu gazu.

Zawór odcinający dopływ gazu efektywnie uniemożliwia automatyczny wypływ gazu, ponadto w momencie przypadkowego zgaśnięcia płomienia. Wyjmowane płyty podpalnikowe w pokaźny sposób ułatwiają utrzymanie kuchni w czystości.

W kuchnię wbudowano piekarnik gazowy PG-1 asygnowany do pieczenia produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem mięs i ciast. Komora piekarnika przypasowana do rusztów i blach GN 1/1. W wyposażeniu piekarnika ruszt GN 1/1, a także blacha o głębokości 4 cm.

Przy zastosowaniu dysz na gaz ziemny G20 moc grzejna palników wynosi 31.4 kW.
Przy zaimplementowaniu dysz na gaz płynny propan-butan moc cieplna palników wynosi 30.6 kW

Prosimy o wybranie rodzaju gazu zasilającego ze względu na montowaną w urządzeniu dyszę.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne