użycie palników dwukoronowych (2 pierścienie ognia) powoduje równomierne ogrzewanie dna naczynia, przez co zwiększa się efektywność użycia gazu.
W wyposażeniu trzonu znajduje się zawór odcinający dopływ gazu w sytuacji zgaśnięcia płomienia. Budowa trzonu – wyjmowana płyta podpalnikowa - w sposób wyraźny ułatwia utrzymanie urządzenia w czystości. Regulacja nóżek w zakresie do 2 cm umożliwia wypoziomowanie urządzenia.
Przyłącze gazu 1/2.
W kuchnię zaimplementowano piekarnik gazowy PG-1 asygnowany do pieczenia produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem mięs i ciast. Komora piekarnika dobrana do rusztów i blach GN 1/1 (w piekarniku mieszczą się 4 blachy GN 1/1). Piekarnik jest wytworzony ze stali nierdzewnej.
Moc piekarnika to 3.5 kW, a jego zakres temperatury można regulować od 130-270 °C.
Uwaga!
Przy zaimplementowaniu dysz na gaz ziemny G20 moc cieplna palników wynosi 27 kW.
Przy zaimplementowaniu dysz na gaz płynny propan-butan moc grzejna palników wynosi 25.5 kW
W wyposażeniu piekarnika ruszt GN 1/1, a także blacha o głębokości 4 cm.