wykorzystanie palników dwukoronowych (2 pierścienie ognia) sprawia równomierne ogrzewanie dna naczynia, poprzez co powiększa się skuteczność wykorzystania gazu.
W wyposażeniu trzonu znajduje się zawór odcinający dopływ gazu w przypadku zgaśnięcia płomienia. Budowa trzonu – wyjmowana płyta podpalnikowa - w sposób widoczny ułatwia utrzymanie urządzenia w czystości. Regulacja nóżek w zakresie do 2 cm zezwala na wypoziomowanie urządzenia.
Kuchnia ma emaliowane ruszty.
W kuchnię wbudowano piekarnik elektryczny PKE-1 asygnowany do pieczenia produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem mięs i ciast. Komora piekarnika dostosowana do rusztów i blach GN 1/1 (w piekarniku mieszczą się 4 blachy GN 1/1). Moc piekarnika to 3,1 kW, a jego zakres temperatury można regulować od 50-275 °C.
Uwaga:
W wyposażeniu piekarnika ruszt GN 1/1, a także blacha o głębokości 4 cm.Towar na zamówienie