wykorzystanie palników dwukoronowych (2 pierścienie ognia) powoduje równomierne ogrzewanie dna naczynia, przez co powiększa się skuteczność zastosowania gazu.
W wyposażeniu trzonu znajduje się zawór odcinający dopływ gazu w przypadku zgaśnięcia płomienia. Budowa trzonu – wyjmowana płyta podpalnikowa - w sposób pokaźny upraszcza utrzymanie urządzenia w czystości. Regulacja nóżek w zakresie do 2 cm umożliwia wypoziomowanie urządzenia.
Rurowe przyłącze gazu 1/2.
W kuchnię zaimplementowano piekarnik gazowy PG-1 asygnowany do pieczenia produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem mięs i ciast. Komora piekarnika dostosowana do rusztów i blach GN 1/1 (w piekarniku mieszczą się 4 blachy GN 1/1). Piekarnik jest produkowany ze stali rdzoodpornej.
Moc piekarnika to 3,5 kW, a jego zakres tempertarury można regulować od 130-270 °C. W wyposażeniu piekarnika ruszt GN 1/1, a także blacha o głębokości 4 cm.
Prosimy o wybór gazu ze względu na montowane dysze w urządzeniach.