Pionowy opiekacz gazowy GD-5 niemieckiej marki POTIS o jednorazowym wsadzie do 120 kg. Maksymalna wysokość bloku mięsa 81 cm. Dedykowany jest do przyrządzania znacznych sztuk mięsa, zwłaszcza specjalności kuchni greckiej – gyrosa. Wykonanie - stal nierdzewna.
Pięć podwójnych palników na podczerwień z płytkami ceramicznymi niezależnie sterowanych. Powierzchnia grzejna palników 81x18,5 cm. Silnik napędzający bagnet z mięsem znajduje się w górnej części gyrosa.
przekazana maksymalna waga mięsa, jakie można przygotować w opiekaczu, zależy od składu i konsystencji. W praktyce rzeczywista liczba mięsa może być mniejsza.trafnie dobrać urządzenie do swych potrzeb, warto kierować się przede wszystkim długością bagnetu, która określa możliwość zamontowania porcji o adekwatnej wielkości.
Uwaga:
Gyros może być zasilany gazem sieciowym G20 albo płynnym propan-butan. Wariant gazu należy podać przy zamówieniu. Drzwiczki z lewej strony prezentowane na zdjęciu są dodatkowo płatne i nie stanowią wyposażenia gyrosa. Artykuł na zamówienie. Czas wymagania ustalany przy składaniu zamówienia.