Pionowy opiekacz gazowy GD-3 niemieckiej producenta POTIS o jednorazowym wsadzie do 40 kg. Maksymalna wysokość bloku mięsa 45 cm. Przeznaczony jest do przyrządzania wielkich sztuk mięsa, zwłaszcza specjalności kuchni greckiej – gyrosa. Wykonanie - stal nierdzewna.
Trzy podwójne palniki na podczerwień z płytkami ceramicznymi niezależnie sterowane. Powierzchnia grzewcza palników 49x18,5 cm. Silnik napędzający bagnet z mięsem znajduje się w górnej części gyrosa.
przekazana maksymalna waga mięsa, jakie można przygotować w opiekaczu, zależy od składu i konsystencji. W praktyce rzeczywista ilość mięsa może być mniejsza.odpowiednio dobrać urządzenie do swoich potrzeb, warto kierować się w głównej mierze długością bagnetu, która określa możliwość zamontowania porcji o trafnej wielkości.
Uwaga:
Zamontowane dysze na gaz propan-butan (G30). Można domówić dysze na gaz sieciowy G20. Towar na zamówienie. Czas wymogi ustalany przy składaniu zamówienia.