Zmywarka gastronomiczna do szkła firmy Hendi asygnowana do mycia szkła, filiżanek, talerzyków. Obudowa se stali rdzoodpornej AISI 304. Sterowanie elektromechaniczne. Dwuwarstwowe konkretne drzwi. Proces mycia trwa około 120 s. Mycie naczyń odbywa się w temperaturze około 62ºC, natomiast płukanie – w temperaturze około 85ºC. Na jeden cykl mycia zużycie wody to 2-2,5 l. Wydajność do 30 koszy/h. Oddzielne ramiona przemywające i płuczące ze stali rdzoodpornej.
W wyposażeniu zmywarki znajdują się:
-
dozownik płynu nabłyszczającego
-
pompa spustowa
-
3 kosze: uniwersalny na szkło 40x40x15 cm, z bolcami na talerzyki 40x40x11 cm i koszyczek na sztućce 11x11x13 cm
-
wąż doprowadzający wodę - 1,5 m, a także wąż spustowy - 2 m
Uwaga:
Mycie w zmywarce gastronomicznej może się odbywać wyłącznie przy użyciu profesjonalnych środków chemicznych przeznaczonych do zmywarek przemysłowych. Odpływ wody ze zmywarki standardowo odbywa się grawitacyjnie. W sytuacji odpływu ściekowego w pomieszczeniu zamontowanego powyżej podłogi zmywarkę należy umieścić na podstawie. Podwyższoną jakość mycia, a także ochronę przed osadzaniem się kamienia zapewni zamontowanie uzdatniacza wody.