Zmywarka kapturowa marki Hendi. obudowa ze stali nierdzewnej AISI 304. Sterowanie elektromechaniczne. Proces mycia trwa około 120 s. Mycie naczyń odbywa się w temperaturze około 62ºC, natomiast płukanie – w temperaturze około 85ºC. Na jeden proces mycia zużycie wody to 2-2,5 l. Efektywność do 30 koszy/h. Dodatkowe sito przed wlotem do pompy. Cztery filtry powierzchniowe nad poziomem wody w wannie. Oddzielne ramiona przemywające i płuczące ze stali nierdzewnej. Wyśmienita do mycia talerzy, sztućców, szkła, kubków, pojemników GN.
w dodatku w wyposażeniu:
Uwaga:
Mycie w zmywarce gastronomicznej może się odbywać wyłącznie przy użyciu fachowych środków chemicznych asygnowanych do zmywarek przemysłowych. Odpływ wody ze zmywarki standardowo odbywa się grawitacyjnie. W sytuacji odpływu ściekowego w pomieszczeniu zamontowanego powyżej podłogi zmywarkę należy umieścić na podstawie. Podwyższoną jakość mycia, a także ochronę przed osadzaniem się kamienia zapewni zamontowanie uzdatniacza wody.