Zmywarka kapturowa marki Hendi. obudowa ze stali rdzoodpornej AISI 304. Sterowanie mechaniczne z dozownikiem detergentu oraz pompą spustową. Cykl mycia trwa około 120 s. Mycie naczyń odbywa się w temperaturze około 62ºC, natomiast płukanie – w temperaturze około 85ºC. Na jeden proces mycia zużycie wody to 2-2,5 l. Produktywność do 30 koszy/h. Uzupełniające sito przed wlotem do pompy. Cztery filtry powierzchniowe nad poziomem wody w wannie. Oddzielne ramiona myjące i płuczące ze stali nierdzewnej. Świetna do mycia talerzy, sztućców, szkła, kubków, pojemników GN.
ponadto w wyposażeniu:
Uwaga:
Mycie w zmywarce gastronomicznej może się odbywać wyłącznie przy użyciu fachowych środków chemicznych asygnowanych do zmywarek przemysłowych. Odpływ wody ze zmywarki standardowo odbywa się grawitacyjnie. W przypadku odpływu ściekowego w pomieszczeniu zamontowanego powyżej podłogi zmywarkę należy umieścić na podstawie. Podwyższoną jakość mycia, a także ochronę przed osadzaniem się kamienia zapewni zamontowanie uzdatniacza wody.