Maszynka do mielenia mięsa (wilk) Hendi 12 Profi Line jest urządzeniem do rozdrabniania mięsa bezkompromisowego bądź gotowanego o orientacyjnej wydajności 100 k/godz. Mielone mięso powinno być wstępnie obrobione (pozbawione skóry i kości, pokrojone na kawałki). Lej załadowczy i głowica są wytworzone z polerowanego stopu aluminium, gardziel z odlewu żeliwa. Nóż i ślimak są wyprodukowane ze stali nierdzewnej, a kołek dociskowy z polietylenu.
Prosty demontaż urządzenia umożliwia utrzymanie czystości na wysokim poziomie. Silnik maszynki posiada zabezpieczenie przed przegrzaniem.
W wyposażeniu znajduje się lejek do kiełbas wytwarzany z polipropylenu i tacę załadowczą ze stali rdzoodpornej. Dodatkowo w zestawie wraz z urządzeniem dostarczane są dwa sitka ze stali rdzoodpornej z otworami 6 i 8 mm.
Maszynka Hendi 12 Profi Line antypoślizgowe nóżki.
Uwaga:
Maszynka Hendi 12 Profi Line nie jest dedykowana do pracy ciągłej. Maksymalny czas pracy wilka - ok. 10 minut. Dla lepszej pracy urządzenia mięso powinno być rozmrożone i pokrojone na kawałki.